1. Algemeen

Oppascentrale Kriterion is een stichting gerund voor en door studenten. De doelstelling is om een flexibele bron van inkomsten te bieden voor studenten zodat zij hun studie kunnen bekostigen zonder dat de studie daaronder hoeft te lijden. Dit doen we door te bemiddelen tussen onze leden, bestaande uit families en oppassen. Daarnaast is de organisatie van de stichting ontworpen om een praktische leeromgeving te bieden aan studenten binnen ons Bestuur. De bestuursleden zijn samen geheel verantwoordelijk voor zowel de dagelijkse bezigheden (zoals het regelen van de aanvragen, contact met ouders en bedrijven, en het leidinggeven aan de oppassen) van de Oppascentrale als voor alle besluitvorming omtrent de Oppascentrale.

“Door de Oppascentrale werk ik samen met leuke en gezellige kinderen en krijg ik de kans heel Amsterdam te leren kennen op een interactieve manier!” - Floor

“Op de fiets, met de tram of de bus. Onderweg naar weer een leuk en nieuw gezin, nieuwe gezichten en dus ook weer nieuwe oppaskindjes!
Superveel ervaring doe ik op bij de Oppascentrale, doordat ik op verschillende kinderen (verschillende leeftijden) pas.” -

“Ik vertel aan iedereen wat een super leuk bijbaantje ik heb:
Oppassen en tussendoor ook aan je studie kunnen, Amsterdam goed leren kennen, flexibele tijden en blije mensen (die soms zelfs jou als voorkeur willen omdat ze zo blij met je zijn)! Wat wil je nog meer :D ?! ?!” - Aletta

"Naast dat het werken voor de oppascentrale het meest flexibele en gezellige bijbaantje is dat ik me kan voorstellen, grap ik ook nog vaak dat ik een groot antropologisch onderzoek doe naar huishoudens in Amsterdam met kleine kinderen, ik vind het echt heel interessant om bijna elke week weer een kijkje te nemen bij een ander gezin!" -Barbara

“Ik heb veel leuke kinderen en ouders ontmoet met oppassen. Sommige ouders hebben geholpen bij een stage plek en bij andere wordt ik soms uitgenodigd voor exposities. Kriterion is meer dan oppassen, je leert de stad en vele mensen kennen!

 

2. Werken als oppas

Ben jij student en zoek je een flexibel bijbaantje? Heb je veel ervaring met oppassen? Misschien is oppassen bij de Oppascentrale dan wat voor jou. Als oppas bij de Oppascentrale pas je niet op bij een vaste familie maar koppelen wij je (bijna) elke keer aan een ander adresje. Als er een klik is met een familie kun jij jouw eigen voorkeur voor een familie aangeven. Omdat je te maken krijgt met kinderen van alle leeftijden moet je bij ons al veel oppaservaring hebben voordat we je aannemen.
Wanneer kan ik solliciteren als oppas?
Er zijn een aantal eisen waar je aan moet voldoen om bij de Oppascentrale aan de slag te kunnen gaan. Er kan niet van deze eisen afgeweken worden.
  • Je bent tussen de 18 en 30 jaar en voltijd student, aan een MBO, HBO of Universiteit.
  • Je woont in Amsterdam of omstreken (denk aan Amstelveen of Diemen).
  • Je hebt veel ervaring met oppassen op kinderen van alle leeftijden. Babyervaring (hoe houd je een baby vast, flesje geven, luier verschonen) is bij de Oppascentrale erg belangrijk, als oppas moet je bij ons namelijk soms op erg jonge baby’s passen. Wij kunnen geen onderscheid maken tussen de vaardigheden en ervaringen van onze oppassen, daarom vinden wij babyervaring zeer belangrijk.
  • Je spreekt de talen Nederlands en Engels. Omdat er veel buitenlandse families in ons bestand staan ingeschreven, vinden wij het belangrijk dat je ook goed met hen kan communiceren.
  • Je hebt geen strafblad en kan (als wij erom vragen) een Verklaring Omtrent Gedrag aan ons voorleggen (VOG).
Hoe kan ik solliciteren bij de Oppascentrale?

Stuur je CV en motivatie naar info@oppascentralekriterion.nl. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Omdat wij per half jaar inventariseren hoeveel oppassen wij nodig hebben, is het mogelijk dat je enkele maanden moet wachten voordat je op sollicitatiegesprek kan komen. Het is belangrijk om in je motivatiebrief duidelijk aan te geven hoeveel ervaring je hebt met oppassen. Vermeld hierbij de leeftijden van de kinderen. Zorg dat je CV up-to-date is, en dat er relevante ervaringen op staan.

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op ons kantoor, verzoeken wij je om twee referenties mee te nemen, dit mogen geen familieleden zijn. Zorg dat je deze paraat hebt wanneer wij hierom vragen. Hierop moeten in ieder geval de leeftijden van de kinderen op staan, en de naam en telefoonnummer van de familie.

Hoeveel verdien je bij de Oppascentrale?

Als oppas bij de Oppascentrale verdien je € 8,50 per uur en wordt je altijd minimaal voor 3 uur uitbetaald. Daarnaast zijn er allerlei toeslagen, zoals een Amstelveen toeslag van € 5,- per aanvraag. Wanneer ouders je wat extra geven, mag je dit natuurlijk zelf houden. Je bent niet bij de Oppascentrale in loondienst, maar je wordt door de ouders aan het einde van de oppasaanvraag uitbetaald. Let op, je krijgt dus géén jaaropgave of contract van de Oppascentrale.

Hoeveel tijd per week ben ik kwijt?

Wij werken met een week- of een weekendverplichting die geldt voor alle oppassen.
  • Een weekendverplichting houdt in dat je in een periode van twee weken minimaal een vrijdag- en een zaterdagavond, of twee vrijdag- of zaterdagavonden beschikbaar bent. Wij verwachten van een oppas dat zij aanvragen aanneemt die tot 01.00 duren.
  • Een weekverplichting houdt in dat je per periode van één week drie dagdelen beschikbaar bent. Dit zou kunnen betekenen dat je je op een maandagavond en een woensdagmiddag inroosterd.

Inroosteren is niet hetzelfde als daadwerkelijk oppassen, wij werken daarom ook met een zogenaamd ‘roosterverplichting’ en geen ‘werkverplichting’. De ene week kun je al je beschikbare dagen oppassen, terwijl er andere weken zijn waarin er maar enkele aanvragen binnen komen. Zolang je je inroosterd volgens je verplichting heb je dus aan jouw deel voldaan. Vanzelfsprekend mag je je altijd vaker inroosteren dan geldt voor de week- en weekendverplichting.

3. Werken als bestuurslid

Heb je interesse in een bestuursfunctie? Wil je ervaring opdoen met het runnen van een organisatie? Als bestuurslid van de Oppascentrale leer je leiding geven, samenwerken en heb je de vrijheid om zelf projecten te ondernemen. Breng wat je geleerd hebt tijdens je studie in de praktijk! De meeste studenten in ons bestuur zijn eerst oppas geweest maar dat is geen vereiste. Ook is het hebben van bestuurservaring geen vereiste. Denk je dat dit op jouw lijf geschreven is? Stuur dan je CV en motivatie naar info@oppascentralekriterion.nl.

4. FAQ


- Kan ik ook als jongen bij de Oppascentrale komen oppassen?
Nee, er is bijna geen enkele vraag naar mannelijke oppassers.

- Ontvang ik meer loon als ik een EHBO of andere cursus heb voltooid?
Nee, de Oppascentrale hanteert een vast uurtarief van €8,50 (2018) per uur.

- Kan ik me aanmelden als oppas als ik alleen bij familieleden heb opgepast, maar daar wel veel baby-ervaring heb opgedaan?
Nee, dit kan helaas niet. Een van onze voorwaarden is dat je baby-ervaring hebt opgedaan bij gezinnen die niet je directe familie zijn. Wanneer wij je referenties gaan checken proberen wij door gezinnen specifieke vragen te stellen een zo objectief mogelijk beeld van je te krijgen.

- Hoe werkt jullie rooster-verplichting?
Wanneer we je aannemen bieden we je de mogelijkheid te kiezen tussen een week- en weekendverplichting. Met een weekverplichting zorg je er voor dat je 2 dagdelen per week ingeroosterd staat. Dus bijvoorbeeld een maandagmiddag en een woensdagavond. Met een weekendverplichting rooster je je 2 weekendavonden in 2 weken in. Bijvoorbeeld een vrijdag- en een zaterdagavond, of 2 vrijdagavonden of 2 zaterdagavonden. Naast je roosterverplichting mag je je altijd meer inroosteren, ook op dagen die niet onder je verplichting vallen. Het is belangrijk om te weten dat een roosterverplichting geen werkverplichting is. Het kan zijn dat je je inroostert voor bepaalde dagen maar dat er toevallig geen aanvragen zijn. Je hoeft dan niet te werken en je hebt toch aan je verplichting voldaan. Je hoeft je dan dus niet extra in te roosteren. Daarbij werken wij met de roosters van onze oppassen altijd 2 weken vooruit, zodat wij goed kunnen zien hoe veel oppassen zich hebben ingeroosterd en zo weten hoeveel oppasaanvragen we kunnen aannemen.

- Hoelang kan ik op vakantie als ik bij jullie werk?
Per jaar krijgt elke oppas een zogenaamde ‘non-actief periode’ van 3 maanden. Deze kun je zelf verdelen over het jaar. Heb je het druk met tentamens, ga je een weekendje weg of juist even naar het buitenland? Geen probleem! Geef ons je vakantiedagen door, of zeg dat je graag 2 weken ‘non-actief’ wilt opnemen in verband met een drukke periode op school, je wordt dan vrijgesteld van je roosterverplichting. Wanneer je terugkomt of je drukke periode is voorbij kan je je weer gewoon inroosteren volgens je verplichting.

- Ik studeer (tijdelijk) niet, kan ik toch komen/blijven werken bij de Oppascentrale?
Wanneer je je wilt aanmelden als oppas en je bent (tijdelijk) geen student kunnen we je niet aannemen. Ben je al oppas bij de Oppascentrale en ondervind je problemen met je opleiding, of besluit je te wisselen van opleiding en kan je je pas later weer inschrijven, neem dan zo snel mogelijk contact op met de Oppascentrale zodat we je situatie kunnen bespreken.

- Kan ik oppassen als ik stage loop?
Zolang je staat ingeschreven bij een MBO, HBO of universitaire opleiding kan je bij de Oppascentrale oppassen. Weet je nu al dat je over een half jaar stage gaat lopen en denk je dan niet meer te kunnen voldoen aan je week- of weekendverplichting, dan zal de oppascoördinator met het bestuur bespreken of je (tegen die tijd) van verplichting kan wisselen.

- Kan ik me aanmelden als oppas als ik (bijna) afgestudeerd ben?
Als je bent afgestudeerd en dus niet meer staat ingeschreven aan een MBO, HBO of universitaire opleiding kan je je niet aanmelden als oppas. Zolang je nog studeert kan je je aanmelden. Het bestuur en de oppascoördinator zullen per persoon en per situatie kijken of we je kunnen aannemen als je nog maar tijdelijk student bent.

- Kan ik een vriend(in) meenemen naar een oppasadres?
Nee, dit kan niet. Tenzij ouders expliciet aan de Oppascentrale hebben doorgegeven dat een vriend(in) mee mag komen.

- Een familie vroeg of ik de was wilde doen en kon strijken, behoort dit ook tot mijn taken?
Nee, huishoudelijk werk dat niet valt onder de directe verzorging van het kind behoort niet tot de taken van de oppas. Zo hoeft een oppas niet te wassen of te strijken, bedden af te halen en dergelijke. Wel wordt er van je verwacht dat je een (eenvoudige) (avond-)maaltijd kan koken, dat je spullen en speeltjes opruimt aan het einde van je dienst en het huis netjes achterlaat.

- Ik ben een buitenlandse student en wil graag bij de Oppascentrale komen oppassen. Kan dat?
Nee, helaas kan dat niet. Al onze oppassen moeten Nederlands als moedertaal hebben en uitstekend beheersen. Wij kunnen geen oppassen aannemen die de Nederlandse taal niet machtig zijn.